Search Suggestions
      четвъртък, 17.10.24
      Search Suggestions

          „Булгаргаз“ не плаща, „Боташ“ изпраща фактури

          България е започнала преговори с консултант за изготвяне на правен анализ по споразумението

          България е искала да преразгледа договора с „Боташ“, но от турската компания продължават да изпращат на „Булгаргаз“ фактури. За това информира в отговор на депутатски въпрос министърът на енергетиката Владимир Маринов. Според него българската страна е аргументирала необходимостта от предоговаряне на споразумението, за да запази финансовата стабилност на компанията. Поради невъзможност тя не е платила фактурите за юли, август, септември и октомври.

          Споразумението между двете компании бе сключено в началото на 2023 г. от служебния премиер Гълъб Донев. То е за достъп до терминалите за регазификация на втечнен природен газ и последващия му пренос до България за периода от 13 години – от януари 2023 г. до 31 декември 2035 г. Според някои политици и енергийни експерти клаузите му поставят страната ни в неизгодни условия и водят умишлено „Булгаргаз“ към фалит.

          Министър Малинов информира, че на 31 август „Булгаргаз“ е започнала преговори с правен консултант по швейцарско право за изготвяне на правен анализ по споразумението. Целта е проучването на различните правни възможности в зависимост от хода на преговорите и потенциалното им развитие.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions