София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

20 г. затвор за мъж, убил жена си в Шекер махала в Пловдив

Той пиел и си почивал в съседната стая, след което отново започвал да ѝ нанася удари, докато тя престанала да реагира


Върховният касационен съд потвърди присъдата от 20 години затвор за Миленко Рангелов, който уби жена си Сийка в пловдивската Шекер махала.

Той е признат за виновен, че на 20 октомври 2020 г. я е умъртвил умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин, чрез нанасяне на побой с ръце и крака в продължение на цял ден.

Той пиел и си почивал в съседната стая, след което отново започвал да ѝ нанася удари, докато тя престанала да реагира. Към тази присъда Рангелов ще трябва да излежи и условното си наказание от 11 месеца за хулигански прояви.

Делото във Върховния касационен съд е образувано по жалба на подсъдимия. След като я разгледа по същество, съставът на ВКС намери, че тя е неоснователна. Не е подминато нито едно съществено и от значение за делото обстоятелство, не са останали неоценени или недооценени факти. Няма допуснато нарушение на материалния закон, квалификацията на деянието е правилна.