София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

"Майчин дом": Категорично се противопоставяме на злонамерените атаки срещу болницата (ДОКУМЕНТ)

"В своята дейност "Майчин дом“ спазва най-високите медицински стандарти"


Съветът на директорите на СБАЛАГ “Майчин дом", съвместно с Медицинския съвет (ръководителите на всички клиники и структурни звена на болницата, които работят повече от 30 години в болницата) единодушно заявяват, че отправените твърдения от НС “Защита" в публичното пространство са неоснователни, безпочвени и спекулативни, информираха от пресцентъра на СБАЛАГ "Майчин дом".

Категорично се противопоставяме на злонамерените атаки срещу болницата, отправени основно от хора, които не са нейни служители. Организираната в последните седмици кампания и тиражираните неистини срещу най-голямата национална АГ-болница граничат с тормоз и целят преднамерено уронване на престижа на болницата.

Разпространяваните в публичното пространство твърдения за напрежение сред персонала и заплахи, както и спекулациите за лоши условия на труд и нарушения в дейността са категорично неверни и манипулативни.

Подчертаваме, че организираната кампания срещу болницата започна след отстраняването на д-р Елена Георгиева-Иванова от поста Началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ). Д-р Георгиева-Иванова 4 пъти отказа направеното предложение да продължи да работи в КАИЛ като лекар, като настоя да продължи да заема позиция на Началник на клиника без да покрива задължителните по закон изисквания, а именно, да е хабилитиран лекар. КАИЛ към момента работи в пълен състав и все така отговорно и професионално.

Храната, облеклото и допълнителното материално стимулиране на медицинския персонал се извършва в съответствие с нормативната рамка и при строго спазване на вътрешните правила.

В последните две години и половина в СБАЛАГ “Майчин дом" са извършени 25 проверки от страна на НЗОК и столичната РЗОК, които не са установили никакви нарушения.

Съветът на директорите на СБАЛАГ “Майчин дом" и Медицинският съвет декларират, че болницата работи абсолютно пълноценно по консултиране, прием, лечение, родоразрешение на всички бременни и гинекологично болни пациенти, като поема най-тежките и сложни случаи от цялата страна.  

В своята дейност "Майчин дом“ спазва най-високите медицински стандарти, а медицинският персонал продължава да работи с грижа и отдаденост за своите пациенти, сочи позицията на лечебното заведение.