София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

15 години от създаването на клон Варна на "Арсенал България"

Това е първият официален клон на фен клуба в страната
5 чОбщество 464 Боян Марков

На 11 февруари 2006 година е създаден варненският клон на най-многобройния фен клуб на чуждестранен отбор в страната ни - "Арсенал България". 

Официалният фен клуб на "артилеристите" в България е създаден на 6 юни 2004 година. Година и половина по-късно морската ни столица се превръща в първия български град в с клон на фен клуба. 

Млади и амбициозни хора се събират в едно култуво за Варна място - заведението "Трите Лъва", намиращо се в Гръцката махала, известна със своите Римски терми, информира сайтът arsenal-bulgaria.com.

Именно там се заражда идеята за основаването на клон Варна. Той е и първият официален такъв за ''Арсенал България'' в страната, пише един от настоящите представители на клона в морската ни столица - Даниел Георгиев. 

Николай Георгиев е първият представител на току-що сформирания клон и наследява членска карта с номер 14. Номерът е символика, защото с него играе легендата на клуба Тиери Анри. 

На 17 май 2014 година Арсенал празнува първия си трофей, откакто е създаден варненският клон. Дългото чакане си заслужава, защото "артилеристите" побеждават Хъл Сити на финала за ФА Къп след обрат от 0-2. Победният гол за 3-2 отбелязва Аарън Рамзи в продълженията. 

През миналата година в Атина пък феновете се срещат с друга легенда на клуба Иън Райт, чиято книга излезе наскоро, преведена на български, отново благодарие на усилията на фен клуба. 

Феновете се срещат с големия нападател от 90-те години близо до Акропола, снимат се с него, а малко след края на двубоя срещу Олимпиакос, на стадион "Георгос Караискакис" легендата публикува видео в социалните мрежи как феновете отправят поздрав към него с познат рефрен и той от своя страна също ги поздравява.

Настоящите представители на варненския клон са Лъчезар Лефтеров, Траян Георгиев и Даниел Георгиев. Всички фенове могат да се свържат с тях за информация и въпроси. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!