София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ахладова: Министерският съвет не може да спре да функционира, твърденията на БСП са неверни

Според БСП обиколките на премиера се използват за предизборна агитация
1 мЕвроком 398

„Няма как Министерският съвет да спре да функционира в период на кампания. Именно затова Изборният кодекс е направил изключение. За всички други членове, които не са в тази група, която казах, важи изискването, че са задължени в предизборната кампания да използват служебен или платен годишен отпуск. По време на мероприятия задължително членовете на кабинета са задължени да са в един ден платен годишен отпуск. Няма как да функционира Министерски съвет в случаите, в които целият Министерски съвет е излязъл в платен или служебен отпуск. Така че смятам, че тези твърдения не отговарят на истината“. Това заяви министърът на правосъдието Десислава Ахладова по време на пресконференция.

Повод за изявлението са изпратените жалби от страна на БСП заради т.нар. инспекции на министър-председателя. Според БСП обиколките на премиера се използват за предизборна агитация.

„По отношение на второто твърдение, че пари се раздават от джипа на премиера, много ясно искам да кажа, че на Министерския съвет ние министрите решаваме къде и кога да отидат тези средства. В повечето случаи кметовете също са поканени по места, изложили са своите проблеми, дори на място част от министрите са отишли и видели проблемите. Само в случаите, в които наистина има нужда тези пари и средства да бъдат отпуснати, именно МС е органът, който отпуска средствата“, допълни още тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!