София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Ангелов: Аз информирах институциите за болница "Лозенец", затова изтекоха документи

Бившият здравен министър коментира и темата с Александровска болница
1 месецЗдраве 10 Ивана Иванова

Моята позиция съм я изразил, като съм информирал компетентните институции навреме за болница "Лозенец". За това документи изтекоха в национална медия. Нямам какво повече да добавя. Такъв коментар направи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов пред БГНЕС във връзка с оповестената от служебното правителство информация за незаконна трансплантация на органи в държавната болница "Лозенец".
 
"Да се коментира, че държавата не си е свършила работата, категорично не отговоря на истината. Държавата си е свършила работата, органите са информирани. Когато се прави някакво разследване, аз за първи път чувам то да се оповестява публично. Не е работа да се оповестяват данни в хода на едно извършване на разследване", коментира още бившият здравен министър.
 
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров освободи ръководството на болница "Лозенец", доскоро правителствена, изнасяйки данни за извършвани трансплантации на органи в нарушение на действащото законодателство. Той говори период от 2019 г. до края на април 2021 г., когато в лечебното заведение са извършени 14 трансплантации на бъбрек от живи донори.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов коментира и темата с Александровска болница, на която беше ръководител преди да седне в министерското кресло.
 
"Говори за тежки злоупотреби, които ги няма на практика. Коментират се едни числа, които са публични данни, като се насочва общественото мнение, че видите ли има някакви злоупотреби. Такива не бяха доказани. Последните решения на Агенцията по вписванията и на българския съд показват, че министърът допуска грешки, не познава законодателството и не знае как да действа", посочи той.
 
Проф. Ангелов разкритикува сегашният министър, упреквайки го в низходящ тренд в хода на ваксинацията.
 
"С всички тези фойерверки, които хвърля министърът, всъщност цели да прикрие своята административна немощ да организира ваксинационния процес, както и да мотивира българските граждани да изберат ваксината, а не нещо друго. Това правителство тика страната към следваща, четвърта вълна от COVID-19", посочи още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!