София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Бойко Атанасов: Цацаров е диригентът на всички процеси, Гешев вече не е нужен

"Сигурен съм, че Сотир Цацаров стои зад този сценарий на поведението на прокурорската колегия"

17 мПолитика 288

"Сигурен съм, че Сотир Цацаров стои зад този сценарий на поведението на прокурорската колегия - в частта за отстраняването на Иван Гешев. Той повече не е нужен. Затова се стигна до внезапната съпротива Иван Гешев да е главен прокурор. Цацаров е диригентът на всички процеси. Гешев е изконсумиран, опитва се да се еманципира, започва да си пробутва хора по високите етажи на прокуратурата. Той е опасен вече, защото започва да поумнява, разбира, че е главен прокурор". 

Това заяви за БНР следователят Бойко Атанасов.

Той посочи, че предишният главен прокурор Сотир Цацаров е "пробутал" Иван Гешев на ВСС като човек без бекграунд, "който с арогантността си да може да прикрива случвалото се в неговия мандат".

"Този ВСС се опитва по най-бързия начин да потуши този срамен скандал в прокуратурата. Повече от пет години натвориха кадрови недомислия... Но дано останат още малко, за да може да излязат повече неща от живота на този орган, допринесъл за неправилното функциониране на прокуратурата", добави Бойко Атанасов.