София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Чолаков, ГЕРБ: Шоуто започна да става твърде скъпо и на българския народ

Според него ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори

В момента наблюдаваме шоу. Колегите, които дойдоха от улицата, очевидно не могат да излязат от тази роля. Само че това шоу започва да струва твърде скъпо и на българския народ, и на парламентаризма. Това коментира депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Радомир Чолаков пред БНТ.

По думите му хората, които са влезли "на вълната на шоуто", са започнали да усещат, че въпросът с управлението на държавата е по-сложен.

Според него ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори.

"Ние винаги сме искали да има стабилно правителство, защото знаем колко важно и колко отговорно е в този момент страната да има стабилно действащо правителство. При положение обаче, че в момента парламентът, изключвайки ГЕРБ, не може да произведе правителство, а то е видимо, че без ГЕРБ няма как да стане, логичната следваща стъпка е да се отиде на нови избори. Идва вторият акъл на българина, дано той да е по-добър", коментира Чолаков.

Той изрази сигурност, че и на следващите политически избори ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. По думите му преди тези избори са се изговорили много червиви приказки и страшно много мостове са били изгорени.

"Има някакъв дух на безотговорност и на анархизъм, който витае не от днес. От много години. И този дух руши устоите, изгаря мостовете, което го видях в първите действия на сегашния парламент. Струва ми се, че трябва да седнем и да помислим кой къде сбърка, да се покае, ако иска пред себе си. В този мандат ГЕРБ не е сбъркал, той е в изолация. ГЕРБ е в глуха защита, ударите се сипят отвсякъде - обиди, обиди, обиди", каза още Чолаков.

Според него резултатите от изборите са показали, че българският гласоподавател е изразил желанието си ГЕРБ да бъде в управлението, но подложен на много строг контрол. Чолаков смята, че епохите на революциите са минали и трябвало да се управлява с консенсус.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!