София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЧСИ тормози бременна жена в Пловдив

Стела Ангелова е част от измамната схема на подсъдимата за измама Соня Мирчева
1 мОбщество 343 Боян Марков

Бременна длъжница получи обаждане от частен съдебен изпълнител по време на раждането на своето дете. Стела Ангелова е родила второто си дете в болницата в Пловдив. Минути по-късно обаче ЧСИ ѝ се обажда, за да я информира, че сметките ѝ са запорирани, поради дългове. Това съобщи "Монитор".

Причината са невнесени вноски по кредит, който Ангелова тегли преди време, за да помогне на нейна приятелка да отвори италиански бутик за дрехи. Бизнесът обаче не е потръгнал, а задълженията останали за младата майка. 

Ангелова не просто дължи пари, а е част от измамната схема на мошеничката Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на 660 хиляди лева.

Само преди по-малко от месец жената получи присъда. Мирчева бе подсъдима за измама в размер на 660 хиляди лева. Измамената Нели Бозова дала близо 700 бона на Мирчева, която казала, че има бутик за дрехи в София. 

Втората жертва на Мирчева - Ангелова работи в цех за осветителни тела на Асеновградско шосе в Пловдив. Неин колега е Илия Мирчев - съпруг на Соня. Заедно с тях работи и бившият съпруг на Стела. 

Илия започнал да иска пари назаем от Стела, като впоследствие престанал да връща заемите. Тя изтеглила кредит и била въвлечена в схемата. Ангелова е осъдена и предадена от банката на ЧСИ.