София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Дариткова: 44-то Народно събрание не винаги беше на нивото на предизвикателствата (НА ЖИВО)

Тече последното заседание на този състав на парламента

От първите дни от следващия парламент ГЕРБ ще възстанови диалога между партиите, както и между институциите, дори ако трябва да платим политическата цена за това. Надявам се да надскочим тясно партийният интерес. Това каза в декларацията си председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"През последната 1 година милиони бяха принудени да променят начина си на живот и да приемат това, което днес наричаме нова нормалност. Борбата с COVID- 19 живота си загубиха стотици лекари, медицински сестри и медицински персонал, въпреки това българската здравна система успя да устои на натиска", каза още д-р Дариткова. Към тях тя прибави и медиците от Националния оперативен щаб.

"В моменти на подобни изпитания българското общество се нуждае от единство и разбирателство. Като израз на различните групи в обществото българският парламент е мястото, където различията трябва да бъдат очертани, но и да бъдат надскочени. 44-тото Народно събрание не винаги беше на нивото на предизвикателствата", допълни още д-р Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че през последните 4 години депутатите в българския парламент често са отправяли обиди към един към друг. "Често забравяме, че обиждайки политическите си опоненти, обиждаме и онези, които са гласували за тях. Въпреки това не бива да пропускаме моментите, в които бяхме единни. Успяхме да проведем успешно председателство на Съвета на ЕС", каза тя. По думите й депутатите са били единни за извънредното положение и на тема образование.

С кворум от 194 народни представители започна последното пленарно заседание на 44-ото Народно събрание.

Заседанието бе открито от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Очаква се парламентарно представените партии да излязат с декларации за края на мандата.

44-тият парламент бе открит точно в 10.00 часа на 19 април 2017 г. Заседанието бе свикано с указ на държавния глава Румен Радев и бе открито от най-възрастния народен представител.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!