София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Емил Димитров: Догодина ще има водна криза в земеделието и нови избори

Той обяви, че няма телефона на Господ да знае кога ще вали
22 мЕвроком 809

Догодина ще има водна криза в земеделието и трети път избори - дошъл съм при депутатите да им се моля за съдействие. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в парламента. Той подчерта, че след 6 месеца в Бъргас няма да има вода.

Според него Южното Черноморие ще стане залог на корпоративен интерес, кой да владее язовира, кой да си пробутва фирми и да усвоява пари. По думите му едните не го дават, а другите не могат да започнат.

"Защо съм дошъл при вас? Да ви се помоля. Да поискам съдействие, не да носите моята отговорност. Аз ще си нося кръста", каза още Емил Димитров.

Според него решението не е във Временна анкетна комисия, не с разговори. Той призова да дойдат по двама представители от парламентарна група, за да видят всички съществуващи карти.

По думите му всичките консултативни съвети са взели единодушно решение, че в случай на трета година има суша, потреблението е в стандартните размери и обеми - град Бургас ще остане без вода за питейно-битово водоснабдяване. 

"Догодина, уважаеми дами и господа, ще има водна криза в земеделието. Ще имате трети път избори, един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове, защото обезпечеността е 40 - 45 % към днешна дата", каза още министърът.

Той обяви, че няма телефона на Господ да знае кога ще вали.