Иван Тодоров остава в ареста за Коледа

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно

2 месецаПравосъдие 2

Обвиненият за ръководене на организирана престъпна група и извършване на подбудителство към кибер атака, във връзка с разбитата база данни на Националната агенция по приходите, собственик на “Тад Груп” Иван Тодоров остава за постоянно в ареста, решиха апелативните съдии, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това на практика означава, че бизнесменът ще посрещне предстоящите коледни празници в зад решетките.
 
В рамките на провелото се днес заседание на втората инстанция, на което Тодоров поиска по-лека мярка за неотклонение, стана ясно, че обвиняемият вече е освободил единия от защитниците си - адвокат Георги Стефанов, като към момента правата му защитава само адвокат Ина Лулчева.
 
Пред съдиите Лулчева заяви, че няма никакви доказателства за съпричастност на клиента й към престъпленията, по които е обвинен и изрази възмущение от двойния стандарт, при който обвинените за извършител на деянието Кристиян Бойков и  също за подбудител Георги Янков (изпълнителният директор на “Тад Груп”) са пуснати на свобода, докато Тодоров е държан в ареста вече над четири месеца, без по делото да има каквото и да движение.
 
Тричленният състав на Апелативният специализиран наказателен съд обаче прие аргументите на държавното обвинение, съгласно които са налични  част от изискваните от закона предпоставки, за да остане лицета в ареста, а именно - обвинено е за извършване на тежко умишлено престъпление и може да повлияе на свидетелите.
 
 

ОЩЕ ОТ Правосъдие

Главният прокурор с трима заместници

Това са Красимира Филипова, Пламена Апостолова и Десислава Пиронева

15 чПравосъдие

Защо Антикорупционният фонд осъди БАБХ?

Рeшeниeтo на съда е oт 18 дeкeмври 2019 г.

15 чПравосъдие

Прокуратурата разпространи запис от деня на опита за отравяне на Гебрев

В тях се вижда как маскирано лице се движи между автомобилите на дружеството

18 чПравосъдие

Отложиха делото срещу Митьо Очите

Близките му обжалват старта пред Апелативния съд

22 чПравосъдие

Нено Димов остава под стража

Обвиненето представи нови доказателства по обвинението за безстопанственост

5 дниПравосъдие