София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

ИЗМАМНА СХЕМА: Ще ударите на камък, ако докладвате корупция към спортно министерство

Коментар във Фейсбук на активиста Боян Юруков
1 месецОбщество 30

Злободневен пример за т.н. "корупционна кирилица". Този път в Министерство на младежта и спорта. Покрай злоупотреби на държавната Национална спортна база ЕАД със спортни съоръжения се разрових в порталите на министерството като принципал, за да намеря къде са скрили иначе уж публичните договори и поръчки, които би трябвало да са сключили. Това написа активистът Боян Юруков във Фейсбук.

"Ако си имате време за губене и решите да пишете мейл на Министерството на младежта и спорта със сигнал за корупция или с въпрос или каквото и да е друго, ще ви се наложи да отидете на страницата им за контакти и да копирате мейлите от там. Ще бъдете обаче доста изненадани. Няколко букви в адресите посочени на сайта им са на кирилица, което ги прави невалидни", пише още Юруков.

По думите му това не е проста техническа грешка, а в един и същи адрес символите "е" и "р" ги има на кирилица и латиница. Най-отдолу е показал и че тази подмяна на букви се е "развивала" през годините. Последно адресите са били вярни през 2014-та. След това през няколко месеца са сменяни букви в адресите без нищо друго да се променя по страницата за контакти. Днес, например, адресът за въпроси е различен от този през август 2020-та.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!