София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Христо Иванов: Видя се кое е мнозинството на главния прокурор в парламента

Депутатите обсъждат изслушване на главния прокурор
2 чПолитика 2821 Слав Механджийски

Видя се кое е мнозинството на главния прокурор в парламента. Това заяви Христо Иванов от Демократична България по време на дебатите за промени в правилника за вътрешния ред на Народното събрание.

Депутатите обсъждат изслушване на главния прокурор на всеки 3 месеца. Освен него ще бъдат изслушвани председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд.

Според Иванов няма нужда двамата председатели да бъдат изслушвани. Хамид Хамид от ДПС контрира с аргумента, че Демократична България пази Лозан Панов.

Изслушването ще става в Комисията по правни въпроси във връзка с прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи, включително законодателни промени, ресурсна осигуреност, затруднения, свързани с осъществяването на функциите на тези органи, резултатите в борбата с престъпността, в т. ч. корупцията, взаимодействието с разследващите органи. Главният прокурор е длъжен да се яви пред комисията, се посочва в промяната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!