София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ЛИБЕРАЛИТЕ СПЕЧЕЛИХА ИЗБОРИТЕ В КАНАДА

ПАРТИЯТА ПОЛУЧИ 40% ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ
6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Либералната партия на Канада спечели парламентарните избори в страната. Така се постави краят на управлението на консерваторите и това на министър-председателя Стивън Харпър.
Партията на либералите получи 40% от гласовете на избирателите и взе 187 места в парламента от общо 338. Очаква се лидерът на спечелилата партия Джъстин Трюдо да е новият министър-председател на Канада. Трюдо е начело на либералите от 2 години. Той обеща вдигане на данъците за богатите и поддържане на дефицит в рамките на три години, с цел увеличаване на държавните разходи. След като изборните резултати станаха ясни сегашният канадски премиер Стивън Харпър подаде ставка като лидер на Консервативната партия. Въпреки, че няма да бъде ръководител на партията, той остава част от парламента.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!