София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Националите по биатлон ще започнат по-късно подготовката си

Националите по биатлон ще започнат подготовка по-късно от планираното заради пандемията от коронавирус

Националите по биатлон ще започнат по-късно подготовката си

Националите по биатлон ще започнат подготовка по-късно от планираното заради пандемията от коронавирус

10 чСпортни 36 Диана ЙоцоваДнес ще бъдат обсъдени плановете за подготовка от Управителният съвет на централата - ще проведе заседание.
"По принцип планирахме да стартираме на 20 май, въпреки че сме започвали и по-късно. За ноември е планирано първото състезание за Световната купа, така че трябва да сме готови. Но никой още нищо не знае заради кризата с коронавируса", каза олимпийската шампионка от Нагано 98 Дафовска.

Двама нови руски треньори. Би трябвало да започнат подготовка с мъжкия отбор, който ще бъде обединен. Все още обаче това не е сигурно заради ограничителните мерки в много страни по света заради кризата. Дафовска обаче отказа да съобщи имена.

"Разговорите са водени и има потвърждение. Мога да кажа само, че са руски треньори. Един старши треньор и един по стрелба. Те ще работят с мъжкия отбор. Идеята е обединение на Красимир Анев с останалите състезатели. При разговорите ми с тях целта не са парите, а да се покажат резултати. Но трябва да сме сигурни, за да обявим имената им", добави олимпийската шампионка и шеф на българската централа.

Дафовска каза още, че жените може да започнат подготовка по-рано от мъжете, а тя ще се води в България. Вариантите са Белмекен, Банско, Самоков и Боровец.