София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Николай Денков разкри какво провокира напрежението между МОН и здравното министерство

“Вторият проблем беше комуникационен", сподели той
5 мОбщество 1273

Първият проблем е, че при така дефинираните изисквания трябваше да имаме два пъти тестване седмично, за да могат да влязат в училище учениците, а тестове немаше. Това беше първият проблем между МОН и МЗ.

Това обяви министърът на образованието акад. Николай Денков пред БНТ.

“Вторият проблем беше комуникационен. Аз искам от името на двете министерства да се извиня на родителите и учителите. Министерството на здравеопазването борави с числата броя тестове, които са договорили, докато ние не можем да разпределим тестове, които ги няма в склада”, посочи той.

“След като затвориха, малко неочаквано за мен, училищата, постигнахме договорка, че учениците ще се върнат с тестове. Това, което беше изненада, че след това тестове достатъчно не пристигнаха. Обявено тържествено беше, че 1 млн. теста пристигат в петък в складовете. Ако това се беше случило, учениците щяха да бъдат в клас. След като това не се случи, запознах премиера Янев и казаха: - “Аз повече не мога да се оправя по този начин, трябва да намерим решение”. Проведохме среща тримата със здравния министър”, допълни акад. Денков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!