София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Проф. Коларова за „Има такъв народ“: Тази партия не е за парламента

"Тя не показа, че иска да участва активно и да налага стратегия", смята тя
29 сПолитика 2203 Мирослав Митков

След това, което видяхме от Слави Трифонов, не беше логично той да се кандидатира за депутат. Отказът му е продължение на линията му за поведение. Тази партия не е за парламента. Тя не показа, че иска да участва активно и да налага стратегия. Дори опитният председател на парламента показа, че не може да го ръководи. Това заяви политологът доц. Румяна Коларова в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Според социолога Първан Симеонов Трифонов има лични причини, поради които не може да ходи в парламента. „Ще се разчита на това, че гласуването за ИТН беше анти-ГЕРБ“.

Доц. Коларова припомни, че когато си депутат си представител на част от българите, а президентът е представител на целия народ. В този ред на мисли анализира поведението на Трифонов и решението му да не се кандидатира за депутат: „Претенциозно е и доста смешно, когато един шоумен каже, че няма да се кандидатира за депутат“.

„Слави разбира, че явно ще има по-дълъг парламент. Той преценява, че това ще е трудно за него. Патриотите се опитват да максимизират резултата като правят крачка встрани“, коментира Симеонов. Според него тази мода е започнала още с Доган. „Едно цяло политическо поколение чува, че народът иска обновяване“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!