София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Протест заради убитото от ток дете (НА ЖИВО)

Недоволните се събраха в центъра на София и поискаха някой да понесе отговорност
пропускане
4 чОбщество 603 Златина Петкова

Пореден протест заради убитото от токов удар 16-годишно момче. Този път недоволните се събраха в центъра на столицата пред Министерски съвет, като исканията им са да се намери виновният за случилото се и той да понесе последствията от деянието си. Преди дни сходна демонстрация се проведе и в квартал "Факултета".

Излезлите на улицата се оплакаха, че след полученото разрешение за демонстрацията са били заплашвани от полицаи, за да не участват в нея. Униформените обаче отказаха да коментират обвиненията.

Припомняме, преди дни на брифинг в Столична община стана ясно, че нито един от обектите на бул. "Иван Гешов" не бил узаконен по надлежния ред.

По думите на главния архитект Здравко Здравков, документът в Столичната община за павилионите на “Гешов” били тип "билет за баня", подписани със запетая. Малко по-късно от БАБХ излязоха с позиция, че въпросният павилион е регистриран законно в агенцията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!