София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Руското посолство в Хърватия е под "обсада", граждани искат Спутник V

Хърватските власти обаче все още не са изпратили официално искане относно поръчката на Sputnik V
57 сПолитика 1939 Мирослав Митков

Хиляди хървати наскоро са се свързали с руското посолство в Загреб в търсене на руската коронавирусна ваксина. Хърватските власти обаче все още не са изпратили официално искане относно поръчката на Sputnik V, пише Вечерни лист днес.

Всекидневникът казва, че руското посолство е "обсадено" от хървати и отговаря на десетки въпроси от хърватски граждани по телефона или по имейл всеки ден за това как да се получи руската ваксина.

Харватите, включително руските граждани в Хърватия, питали дали могат да се ваксинират в руското посолство или да си купят ваксината. Някои питали дали могат да пътуват до Русия и да получат Sputnik V там, пише ежедневник в Загреб.

"Разбира се, че бихме искали да помогнем, но ние не ваксинираме и не набавяме ваксини", каза посолството пред Вечерни лист, добавяйки, че в Русия са ваксинирани само руски граждани.

Според руското посолство за внос на всякакви лекарства в Хърватия са необходими съответни разрешителни от държавни органи и компетентни институции на Европейския съюз.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!