София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Захарова: България с голям замах, публично и със скандали по вестниците гони руски дипломати

У редица страни се е изострила шпиономания
7 сПолитика 1064 Мирослав Митков

Предлагаме на вашето внимание откъси от брифинга на говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова от 4 февруари 2021 г. Това написаха в старницата си във Фейсбук от руското посолство.

"Въпрос: Е.В.Митрофанова е назначена за Посланик на Русия в България. Може ли да се смята, че политиката на Посланика А.А. Макаров беше отбелязана с многобройните случаи на разкриването на т.н. руски шпиони в Посолството на Русия? Може ли да се смята, че А.А.Макаров се е провалил?

Отговор: Ако у редица страни се е изострила шпиономания, това няма никакво отношение към руските посланици. Има исторически начини за разрешаването на сложните ситуации, включително и експулсирането на дипломати. Няма да Ви разкрия голяма тайна ако Ви кажа, че и страните от т.н. “колективен Запад”  изгонват дипломати един на друг, но всичко това става в рамките на приличия, както и е било преди. Когато това става с голям замах, публично, с изтичането на информацията в медиите, със скандалите по вестници – това са политически акции. Затова към ефикасната и добросъвестна дейност на Посланика на Русия А.А.Макаров всичко това няма никакво отношение. Той искрено и с пълна отдаденост работеше за развитие на двустранните отношения. 

Каквото се отнася до Е.В.Митрофанова – тя е блестящ дипломат, опитен преговарящ, многостранна личност. Надявам се, че на Вас ще Ви провърви и някой ден тя ще Ви даде интервю. Общуването с такъв човек е голяма чест", пишат още те.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!