София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЗРИТЕЛСКИ СИГНАЛ: Бензиностанции отказват достъп до тоалетна заради COVID

Дори и с касов бон въпросният гражданин не е могъл да влезе в помещението
24 мЕвроком 537

Зрители алармират, че не са били допуснати да използват тоалетната на една от големите  бензиностанции в страната заради противоепидемичните мерки. Станцията се намира около с. Коиловци. Служител, който се е представил за Марин Иванов е отговорил, че няма да има достъп до помощението, дори и при наличен касов бон, защото е забранено от собственика.

Преди месеци стана известно, че една от най-големите бензиностанции в страната допуска в тоалетните си само след издаването на касов бон. Въпросната бензиностанция е оборудвала вратата на тоалетната с електронно устройство, което чрез баркода на касовия бон, отваря входа на санитарното помещение.

Сега пък случаят е свързан с това, че дори и с касов бон въпросният гражданин не е могъл да влезе в тоалетната.

През март миналата година темата беше дискутирана на една от пресконференциите на щаба. Ген. Венцислав Мутафчийски коментира, че никой не е казвал на бензиностанциите да затворят тоалетните си. "Именно там пътуващите могат да измият ръцете си. В контекста за личната хигиена е добре, да има постоянна дезинфекция в санитарните възли, тъй като е доказано на 100%, че в тоалетните остава коронавирус”, каза още началникът на щаба.

Да, но въпреки това през януари тази година това отново се случва и бензиностанции си позволяват да затварят тоалетните си за посетители.