събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Черна гора отменя всички противоепидемични мерки в страната

      Черногорският съвет за коронавирус реши да отмени почти всички противоепидемични мерки в страната, след като страната регистрира най-малък брой нови случаи от юли 2020 г. насам, пише  електронното издание “24 Инфо“.

      Средният брой на новите заболели през изминалата седмица е 18, докато общият брой на активните случаи с коронавирус е 380.

      „Четиринадесетдневната кумулативна честота е 53,86 и е най-ниската от септември 2020 г. „Според този показател за заболяването Черна гора е по-добре от туристическите страни Испания, Кипър, Гърция и Турция“, каза Игор Галич, директор на Черногорския институт за обществено здраве.

      Той също така отбеляза, че поне една доза ваксина е дадена на 30 процента от възрастното население на Черна гора, докато една четвърт от възрастното население в страната е напълно имунизирана.

      Към днешна дата всички заведения за обществено хранене могат да работят без ограничения, докато досега им беше позволено да работят до полунощ. Работата на нощните клубове също е разрешена, но влизането е разрешено само с отрицателен тест за коронавирус или сертификат за ваксинация. Същите правила важат за казината, на които отново е разрешено неограничено работно време.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ