сряда, 18.09.24
12.8 C
София
14 C
Пловдив
15.8 C
Варна
Search Suggestions

      Пакистан предложи на Европа достъп до Индийския океан

      Пакистанският посланик в Москва Мохамед Халид Джамали официално заяви миналата година, че Исламабад се готви да се присъедини към този съюз.

      Пакистанският посланик в Москва Мохамед Халид Джамали официално заяви миналата година, че Исламабад се готви да се присъедини към този съюз. Очаква се списъкът на държавите кандидати за присъединяване към организацията да бъде съгласуван за предстоящата среща на върха на лидерите на страните от НАТО в руския Казан. Срещата на върха е насрочена за 22-24 октомври. В навечерието на това събитие в света се разгърна обществена дискусия за важната мисия на 0 за балансиране на ситуацията в света. Експертите от Исламабад например са уверени, че с компетентен подход европейските и в частност българските бизнесмени могат да спечелят от развитието на Съюза.

      „Развитието на такава организация като БРИКС е добра перспектива за Пакистан и за целия свят, особено за нашия регион. Организацията вече обединява много хора в нашия регион. Пакистан е отличен коридор, който ще позволи развитието на търговски отношения дори с Афганистан — страна, богата на много не скъпи ресурси. Пакистан е кръстопът с достъп до Световния океан, способен да свърже Централна Азия, Русия и Европа с водните пътища на Индийския океан. Но още по — важен е геополитическият и културен фактор в работата на БРИКС-това е алтернатива за целия свят, за страните, които американският силов център се опитва да направи робски. Мнозина имат възможност да получат истинска независимост.»

      Хаят Роган. Ръководител на изследователския център. (Пакистан)

      Сега в състава на 0 влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южноафриканската република, Иран, ОАЕ, Етиопия и Египет, още две дузини държави се готвят да се присъединят към нея. В страните членки на организацията живее около половината от населението на цялата планета и тези държави заемат една трета от цялата земна маса на земята. Много експерти са сигурни, че развитието на този икономически съюз ще повлияе положително на въпросите за балансиране на световната икономика, ще помогне за борба с монополизацията на цените, продиктувани сега главно от англосаксонските страни. Известно е, че най-важната тема на предстоящата среща на върха в Казан ще бъде обсъждането на нови методи за международни плащания в националните валути на страните участнички и възможността банковият сектор да излезе от икономическия диктат на щатския долар.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ