Реал Мадрид победи Щутгарт с 3:1 

В добавеното време на мача Винисиус пропиля чисто положение

0
19

Реал Мадрид победи с 3:1 Щутгарт на старта на новия формат на Шампионската лига. „Кралете“ стигнаха доста трудно до успеха, а гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха поне с точка от испанската столица. Килиан Мбапе изведе домакините напред в 46-ата минута, а Дениз Ундав изравни в 68-ата минута след изпълнение на ъглов удар. Антонио Рюдигер върна усмивките на „кралете“ с гол в 83-ата минута, а резервата Ендрик в добавеното време оформи крайния резултат с първия си гол в Шампионската лига.

В 34-ата минута турският рефер Халил Мелер даде дузпа за домакините, но я отмени след преглед с ВАР. Преди това пък гостите уцелиха греда.

Изненадващо гостите започнаха по-активно и още във 2-ата минута можеха да поведат след колективна грешка в защитата на Реал. Силният шут на Енцо Мийо отблизо обаче бе спасен от вратаря Тибо Куртоа. „Кралете“ отговориха с две скоростни слизания на Родриго и Винисиус по двете крила, които не завършиха с удар. В 7-ата минута все пак се откри страхотна възможност пред завърналия се след контузия Орелиан Чуамени, който обаче стреля неточно. Секунди по-късно нова грешка на бранителите в „бяло“ позволи на Мийо да шутира от чудесна позиция в наказателното поле, като този път топката мина покрай вратата.

Щутгарт продължи да атакува и в 11-ата минута на Тибо Куртоа се наложи отново да се намесва след удар от дистанция на Джейми Левелинг. Килиан Мбапе не успя за затрудни стража на гостите Нобел в 13-ата минута, а две минути след това Куржа бе принуден за пореден път да се разтяга, избивайки изстрел на Мийо под гредата. Малко след като измина четвърт час, Тибо Куртоа се ядоса и се скара на съотборниците си след поредна негова намеса, предотвратила откриване на резултата от Щилер. Класа показа и вратарят на Щутгарт в 25-ата минута, отразявайки истинска бомба на Мбапе, който преди това подмина с лекота двама играчи на съперника.

В 28-ата минута и гредата помогна на „лос бланкос“. Чудесна контраатака на гостите бе завършена от Дениз Ундав с удар, който рикошира в крака на Карвахал и кацна на вратата на домакините преди да излезе в корнер. Малко след това Валверде нахлу отдясно в наказателното поле, но подаването му бе избито от Вагноман.

Първата спорна ситуация дойде в 34-ата минута, когато съдията показа бялата точка след нескопосано отиграване на Мителщад в единоборство с Рюдигер. След преглед с ВАР обаче турският рефер Халил Мелер промени решението си, отменяйки дузпата. Три минути преди почивката Анджело Щилер позволи на Белингам да му отнеме топката пред наказателното поле, но Мбапе не успя да нанесе завършващ удар. В самия край на първата част отново французинът не се възползва от превъзходен пас на Белингам в наказателното поле.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Реал Мадрид, който поведе още с първата си атака. Макс Мителщад не успя да спре подаване към Родриго на десния фланг и бразилецът се стрелна към наказателното поле. Последва успореден пас към Мбапе, който нямаше как да сгреши – 1:0.

В 51-ата минута Белия балет можеше да вкара втори гол, но Родриго се забави с удара и защитата на Щутгарт се справи. Седем минути по-късно късметът обърна гръб на Винисиус, след като майсторският му шут от границата на наказателното поле срещна напречната греда. Точно след час игра германецът от нигерийски произход Джейми Левелинг можеше да изравни, но Куртоа отново не позволи да бъде преодолян. 

Удар на Енцо Мийо в 67-ата минута рикошира в бранител на Реал и излезе в корнер. При последвалото центриране на далечната греда топката бе върната от Левелинг към Дениз Ундав, който с глава отблизо най-накрая матира Куртоа – 1:1.

Веднага след попадението треньорът на Реал – Карло Анчелоти, пусна в игра ветерана Лука Модрич на мястото на Чуамени. Впоследствие на терена се появиха още двама офанзивни футболисти – Арда Гюлер и Ендрик, и това даде резултат. 

В 83-ата минута центриране на Лука Модрич от корнер бе засечено от Антонио Рюдигер, който се промуши между централните бранители на гостите и с глава отклони топката зад гърба на Нюбел – 2:1.

В добавеното време на мача Винисиус пропиля чисто положение. Той бе изведен очи в очи с вратаря на Щутгарт, но стреля в него.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук