понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленски: Следващите месеци ще бъдат решаващи във войната между Русия и Украйна

      „Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи в пълномащабната война на Русия срещу Украйна“.

      Това заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на посещението си в САЩ, където се намира за 79-тата сесия на Общото събрание на ООН, съобщи „Киев Индипендънт“.

      На церемонията по връчване на наградите на Американската академия за постижения във Вашингтон Зеленски призова съюзниците на Киев да действат по-бързо и „да определят какъв ще бъде резултатът от войната“.

      „Не разполагаме с много време. Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи. Пред нас в тази война – войната на Русия срещу Украйна и всички вас, защото това е войната на Русия срещу самата свобода – не ни остава много време, за да определим какъв ще бъде резултатът. А ние трябва да го определим. Не Русия, не нейните кървави съюзници. Ние трябва да бъдем по-бързи. Не трябва да губим следващите няколко месеца във война, за да не загубим следващите десетилетия“, каза украинският лидер.

      По време на престоя си в САЩ, Зеленски ще представи своя „план за победа“ пред американския си колега Джо Байдън, както и пред кандидатите за президент Доналд Тръмп и Камала Харис и членовете на Конгреса.

      Освен това той ще присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк и ще се срещне с други световни лидери.

      Зеленски ще представи своя „план за победа“, тъй като Украйна държи територии в руската Курска област, въпреки че Москва продължава да оказва натиск на няколко фронта в източната част на страната.

      Украйна заяви, че е отворена за предложения от страна на Вашингтон за укрепване на плана. Представители на САЩ заявиха, че са се запознали с елементи от стратегията на Зеленски и изразиха убеденост, „че тя може да проработи“.

      Украинският президент заяви, че планът има за цел да сложи край на войната с подкрепата на международните партньори, без да разчита на сътрудничеството на Русия. Той обаче не уточни как ще се постигне това.

      „Това трябва да бъде наше общо постижение – победа на свободата, без компромиси за сметка на свободата“, каза Зеленски.

      На церемонията по връчването на наградите на Американската академия за постижения украинският лидер получи наградата „Златна плоча“ като признание за приноса му към човешкото развитие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ