петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Учени твърдят, че октоподите са извънземни, паднали замръзнали от космоса

      Октоподите идват от космоса, твърдят група учени, публикували статията „Причината за камбрийската експлозия – земна или космическа?“ в списанието Progress in Biophysics and Molecular Biology, което изследва произхода на живота на Земята.

      В статията се посочва, че животът на Земята е започнал благодарение на дъжд от ретровируси, който буквално паднал върху нея от космоса. Тези ретровируси са въвели нови последователности от дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) в геномите на Земята, което накарало учените да изследват допълнителни генетични мутации.

      Учените твърдят, че някои главоноги, като октоподи и калмари, са дошли на Земята, като са паднали върху нея – замръзнали от космоса.

      Авторите на статията казват, че октоподите и други същества се радват на биологични характеристики, които идват от „някакъв вид предишен живот“. Тезата, че животът е започнал другаде, освен на Земята, не е нова.

      Д-р Стивън Флайсфрейзър, австралийски лектор и писател, посочва, че за семената на живота в космоса се говори от древни времена. Германският физик и лекар Херман Лудвиг Фердинанд фон Хелмхолц твърди през 19 век, че животът от небесните тела се предава на Земята чрез метеорити.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ