Начало Новини Предавания На живо

Адв. Киров: Ниското доверие в институциите изкривява информацията

Адв. Марковски: Политическите актове на прокуратурата са неправомерни

Адв. Киров: Ниското доверие в институциите изкривява информацията

Адв. Марковски: Политическите актове на прокуратурата са неправомерни

8 месецаОбщество 31Боряна Райчева


"Ниското доверие в институциите, изкривява информацията.", това заяви пред "Нова телевизия" адвокат Марин Киров, коментирайки случая с изнасянето на данни от страна на прокуратурата по разследването срещу "Тад Груп" за теча на информация от НАП. По думите на Киров по този казус има сериозен натиска от старана на неправителствения сектор. Той обясни, че се излиза извън рамките на процеса, като случаят се обвързва с избора на нов главен прокурор и заплахите за протести през есента.
 
"За пореден път видяхме, че на гражданите се предложи определена гледна точка :" Няма престъпление, няма неправомерно деяние. Прокуратурата действа извънредно, без правомощие, без доказателства.", каза Киров. Той допълни, че ако все пак части от обществото са склонни да допуснат, че има неправомерно деяние, то те по-скоро героизират тези постъпки. Въпреки това адвокатът беше категоричен, че има и хора, които подкрепят институциите.
 
"Дали е правилен или грешен този ход на институциите, времето ще покаже.", заключи защитникът.
 
От своя страна адвокат Марин Марковски контрира колегата си с думите си, че звучи много авторитетно твърдението, че прокуратурата има право на политическа самозащита, но  всеки подобен акт е неправомерен, безсмислен и опасен.
 
"Звучи доста остро като позиция, но аргументацията е разумът в обществото.", обоснова се Марковски и допълни, че разумът означава законност.