София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Бенатова: Лъжа е, че болница Лозенец сама е казала за злоупотребите. Аз подадох сигнал

Коментар във Фейсбук
5 мVox Populi 2941

Чух по БНТ, че болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК за серийната "техническа грешка" за близо 300 000 лева и нямало материални щети. Абсолютна лъжа. Аз сезирах НЗОК за фалшивите хоспитализации и в деня на насрочената проверка, от правителствена върнаха парите за 60 пациента. Но проверката продължи и установи още 38 измислени болни, лежали с емболия и тромбоза на долните крайници, приети по спешност.
 
За тях дължимите пари са близо 140 хиляди и не са изплатени, защото болницата обжалва. От касата си измиха ръцете с акт за 9500 лева и изпратени материали в прокуратурата само за 5 фалшиви хоспитализации. А става дума за много повече изфабрикувани истории на заболяването, фалшиви подписи на "пациенти", неосъществени изследвания и тн. За трансплантациите от болницата твъдят, че всичко е законно също. Да, но само на хартия.
 
Досега Спасов разчиташе, че никой няма да го провери. След като проверки вече има, на ход е прокуратурата, която досега не показва желание да се разрови истински. Дали ще направи нещо различно занапред, не знам. Признавам, че не съм оптимист.
 
Миролюба Бенатова, Фейсбук
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!