София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Донев: Да си министър втори мандат има предимство, готов си за втори сезон на политическия Сървайвър

Президентът Румен Радев официално представи новото служебно правителство

пропускане
2 дниПолитика 305

След като президентът Румен Радев официално представи новото служебно правителство, министър-председателят Гълъб Донев изнесе речта си:

"Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство - вече знаеш какво предстои и си готов за втория сезон на политическия "Сървайвър". Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, ще бъдем обвинявани за провали, ще бъдем сочени като виновници за несбъднали се реформи, ще носим отговорност за решения, за които правомощия има само Народното събрание."

"Като първи министър имам правото да кажа на българските граждани какво да очакват от нас следващите месеци. Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени от президента на Република България. Наш приоритет в следващите два месеца ще бъде организацията и подготовката на честни, демократични и свободни избори. И този път ЦИК може да разчита на съдействие и подкрепа от страна на правителството за справяне с трудностите, които се очертават в резултат на промените в ИК, гласувани от мнозинството от народните представители в 48-то Народно събрание. Както миналата година, така и сега, няма да участваме в предизборната кампания. Това не е нашата сцена. Ще подминаваме дребните политически провокации, но ще бъдем безкомпромисни с лъжите. Няма да участваме в издълбаването на нови разделителни линии. Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на българските граждани в държавата. Повярвайте ми, това е най-трудната задача", заяви Гълъб Донев.