София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Христо Иванов: ДПС и ГЕРБ плащат непоносима цена, че крепят Иван Гешев

ДПС и ГЕРБ ще бъдат по-мотивирани да са в парламентарното мнозинство, ако са настрана от властта
38 сПолитика 616

ДПС и ГЕРБ вече плащат непоносима цена, че крепят Иван Гешев на поста главен прокурор“. Това заяви Христо Иванов в ефира на bTV. По думите му двете партии трябва да бъдат поставени на „властова диета“.

"ДПС и ГЕРБ ще бъдат толкова по-мотивирани да участват в парламентарното мнозинство, ако бъдат държани настрана от властта", каза още Иванов.

Ако ДПС участва и е допуснато до разговора, това е огромен проблем за нас, отново потвърди Христо Иванов. По думите му „Демократична България“ не може просто така да подкрепи кабинет.

„Ние трябва да положим усилие да конструираме такава комбинация, която да може да увери избирателите, че това наистина ще бъде друго управление. Че това управление ще бъде конструирано около волята да се справи с корупцията, а не да продължи с нов глас“, посочи Иванов.

Той добави, че няма да коментира кой ще заеме министерските постове в кабинета на ИТН.  "Можем да преодолеем дълбоката политическа криза само с упраление, което има ясна физиономия, хора с ясни биографии, които могат да се преборят с корупцията и са проявили този характер назад във времето“, допълни Иванов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!