София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СКАНДАЛЪТ "МИТНИЦИ": Освен за участие в ОПГ, Петя Банкова е обвинена и за принуда

Днес предстои САС да гледа делото по мерките на Стефан Димитров и Петя Банкова


Освен за участие в организирана престъпна група (ОПГ), бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова е обвинена и за оказване на принуда – командировала е 18 души на различни длъжности в страната, като някои от тях са били и повишени.

Това заяви в неформален разговор пред журналисти адвокат Аделина Натина, която е защитник на бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова.

Днес предстои Софийският апелативен съд (САС) да гледа делото по мерките на Стефан Димитров и Петя Банкова, обвинени за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Вчера бившият главен секретар на МВР Живко Коцев беше разпитан в КПКОНПИ, като разпитът продължи близо 4 часа. Той запази мълчание на излизане от сградата, но неговият адвокат заяви, че не се съмнява в невинността на клиента му. Коцев също получи обвинение за участие в ОПГ и гаранция от 20 000 лева. 

Очаквайте подробности!