София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Във Великобритания отварят първите карантинни хотели

Почти една четвърт от населението на страната получи първата доза от ваксината
24 мЕвроком 290

В понеделник пътниците, пристигащи на летище Хийтроу в Лондон, бяха насочени към новооткритите карантинни хотели. Според новите правила пристигащите в Англия от 33 високорискови държави трябва да останат в карантинните хотели за 10 дни за своя сметка, с доставка на храна до вратата. В Шотландия правилото важи за пристигащите от която и да е държава.

Британското правителство се стреми да попречи на новите щамове на коронавируса да развалят ваксинационната кампания, довела до 15 милиона ваксинации за десет седмици, съобщи Асошиейтед прес. Почти една четвърт от населението на страната получи първата доза от ваксината, но здравните служители са загрижени, че ваксините може да не предпазват от някои от новите щамове.

Междувременно британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че ваксинациите се разширяват за хора над 65 години и на тези със съпътстващи заболявания. Правителството планира да предостави първата ваксина на всички граждани над 50 години до края на април и да ваксинира всички възрастни в Албион до септември.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!