София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Големият фаворит потегли ударно на "Ролан Гарос"

При 5:2 Матадора не сгреши при собственото си подаване и в крайна сметка грабна победата

Големият фаворит потегли ударно на "Ролан Гарос"

При 5:2 Матадора не сгреши при собственото си подаване и в крайна сметка грабна победата

1 месецТенис 122 Симеон Кисьов


Големият фаворит Рафаел Надал започна с победа защитата на титлата си на "Ролан Гарос", след като победи в първия кръг беларусина Егор Герасимов след 6:4, 6:4, 6:2. Следващият противник на Краля на клея е Макензи МакДоналд от САЩ, който успя да се справи със Стивън Диез в първия си мач от турнира.

В първия сет Матадора стигна до успеха след един единствен пробив, който падна в петия гейм, а интересното е, че Герасимов се справяше доста добре по време на частта и не позволи на Матадора да стигне до точки за пробив в нито едно от подаванията му с изключеное на това при което бе пробит.

Във втория сет Рафа започна доста по-добре и стигна до пробив в третия гейм, който успя да затвърди с лекота. До края на сета и двамата си спечелиха подаванията и така испанецът удвои преднината си в сетовете.

В третия сет изненадващо Герасимов започна силно и проби още във втория гейм, но Рафа върна пробива гейм по-късно и направи моментален рибрейк. При 2:2 беларусинът се препъна неприятно и се наложи намесата на медицинския екип, но нямаше нищо сериозно и той успя да продължи. Рафа се възползва от ситуацията и в петия гейм проби, а след това достигна до още един пробив и в седмия гейм.

При 5:2 Матадора не сгреши при собственото си подаване и в крайна сметка грабна победата.