вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      В ДЕН НА ДЕТЕТО: Детската болница в София с нова педиатрична линейка

      Болницата по детски болести „Проф.Иван Митев” в София ще получи нова, напълно оборудвана педиатрична линейка. Автомобилът е от най-висок клас. Условията и оборудването в него позволяват извършване на високоспециализирани реанимационни дейности при деца от всяка възраст. Педиатричната линейка е подходяща както за оказване на спешна помощ, така и за високоспециализиран педиатричен транспорт на дълги разстояния. Освен с най-висок клас реанимационна техника за деца, автомобилът разполага и с инкубаторна транспортна система за новородени и недоносени деца, която е адаптивна за прехвърляне в самолети и хеликоптери за авиационна спешна помощ.

      „Това е още една стъпка напред в съвременната грижа за децата на България, а и за модернизирането на болницата, т.е. за осигуряване на най-добрите условия за работа на екипа ни“, коментира директорът на болницата д-р Благомир Здравков.

      Средствата за линейката и оборудването й са дарение от АЕЦ „Козлодуй”. Цената на специализирания автомобил е 413 696,40 лв.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ