Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Локализиран е огънят край Харманли

          Пожарът, възникнал на 18 юли край Харманли, е локализиран, съобщиха от МВР.

          Огънят, обхванал вили, ферма и заплашил бензиностанция в града е ограничен с помощта и на хеликоптер, включил се късно снощи да помага при гасенето. Пожарникарите се бориха с огъня, за да не го допуснат до бензиностанцията.

          Той е овладян от 12 екипа с автомобили на „Пожарна безопасност и защита на населението“, полицаи, горски служители и  доброволци. В гасенето на огъня, обхванал над 1000 дка площ, се включиха и земеделски производители с тежка техника и верижна машина за правене на просеки.

          Временно бе затворен пътят от Харманли за Любимец. Поради силния вятър фронтът на пожара се насочи в посока местността „Старите лозя“ в землището на града, в посока село Надежден.

          Благодарение на създадената организация бяха евакуирани хората, пребиваващи в района. Впоследствие пожарът е овладян, като на място останаха да дежурят пет екипа огнеборци, за да спрат ново възникване на огнища.

          Към момента няма сигнали за бедстващи или изчезнали хора. Двамата пожарникари, които пострадаха, са в добро състояние и веднага след прегледа им от екип на спешните медици са се включили в гасенето.

          По първоначална информация причината за пожара е късо съединение в електропровод в района на паркинг. Остава затворена отсечката от квартал „Изгрев“ до разклона за село Надежден.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions