понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Париж 2024: Румен Радев заминава за откриването на Олимпийските игри

      Олимпийските игри в Париж 2024 започват утре, 26 юли

      Президентът Румен Радев ще отпътува за Франция по повод откриването на Олимпийските игри в Париж 2024, които започват утре, 26 юли.

      Посещението е по покана на френският президент Еманюел Макрон и на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Заедно с Румен Радев ще бъде и съпругата му Десислава Радева.

      През днешния ден държавният глава ще участва в Срещата на върха „Спорт за устойчиво развитие“. Участие ще вземат държавни и правителствени ръководители, международни организации, спортисти и представители на международни федерации, на олимпийското движение, на неправителствения сектор и бизнеса. Акцентът е поставен върху ангажимента към здравето и образованието на децата, както и приноса на спорта към Целите за устойчиво развитие на ООН.

      В петък президентът Радев ще посети българското посолство в Париж, което ще отбележи началото на лятната олимпиада и участието на родните ни спортисти в игрите.

      Париж 2024

      По-късно същия ден държавният глава и съпругата му ще бъдат посрещнати в Елисейския дворец от президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон. След официалния прием, даван от френския президент, държавните и правителствени ръководители на делегации ще участват в тържественото откриване на Олимпийските игри в Париж на площад „Трокадеро“.

      Радев ще посети Олимпийското село, разположено в Сен Дени край Париж, където ще се срещне с български спортисти. Предвижда се президентът да подкрепи състезателите ни и в рамките на спортни състезания с българско участие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ