петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Юбер дьо Живанши: живата легенда в света на модата

      Толкова съм зависима от Живанши, колкото жителите на Америка от психоаналитик. Така една от най-красивите актриси на 20 век Одри Хепбърн описва познанството си със Юбер дьо Живанши. Двамата се срещат като дебюданти и продължават своето приятелство и съвместна работа в продължение на 40 години. А тези отношения определят бъдещето на киното и на модната индустрия.
      Днес 90 годишният Живанши със сигурност може да бъде наречен епоха в сферата на модата, заставайки на нивото на легендите Коко Шанел, Кристиян Диор, Ив сен Лоран. С простота и в същото време строгостта на своите модели Живанши успява да улови най-тънката нотка на женската природа, представяйки нежния пол в неговата разноликост и стихийност.
      За живота на един от най-вдъхновяващите дизайнери на 20 век ни разказва филмът на Ерик Пелерин „Юбер дьо Живанши, висшата мода като съдба”. За първи път Юбер дьо Живанши разказва за интересните личности, с които се е срещал, и за влиянието, което имат върху него срещите с тях.
      Пред камерата на телевизия Евроком застана и модният специалист Митко Дамов, благодарение на който за поредна година имахме възможност да се потопим в красотата на висшата мода по време на „Fashion night out“.
      Документалният филм „Юбер дьо Живанши, висшата мода като съдба” можете да гледате на 22.03 (сряда) от 20:30 ч. в кино Люмиер Лидл и на 23.03 (четвъртък) от 19 ч. във Френски институт – кино „Славейков”.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ