петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Премиерът призова фирмите, отговорни за изборите, да не „взривяват вота“

      Loading the player...

      Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че и фирмата, която съхранява машините за вота, е поискала повече пари. Той коментира предупреждението на „Сиела норма“ за опасност от неосъществяване на машинния вот. Главчев призова, въпреки че има „търговски взаимоотношения между фирмите и ЦИК“, все пак фирмите да не взривяват изборния процес:

      „Който иска повишаване на цените – от кого може да е натискът, не, никого не визирам. Това, пък, от друга страна, е право на търговците да искат подобряване на условията, но при договорите има две страни и тук не смятам, че и двата търговеца, които ви споменах, са ощетени по някакъв начин – нито този, който държи склада с машините. Не мисля, че и „Сиела“ е ощетена по някакъв начин, но това са търговски взаимоотношения между Централната избирателна комисия и търговци, в които изпълнителната власт няма как да се намеси. Не е казал, че ще ги изхвърли. Иска отново подобряване на условията. Аз се надявам, че ще се случи и търговците са български граждани, които са отговорни. Знаят, че ще взривят процеса, а не вярвам да поемат такава отговорност“.

      Удостоверяването на машините за гласуване ще бъде наблюдавано в Министерството на електронното управление. Номерата на 10 машини бяха изтеглени по-рано днес. Служебният премиер Димитър Главчев подчерта, че в залата за удостоверяване вече ще има и звук, за да бъде гарантирана прозрачността на изборите.

      Премиерът също така отрече България да има отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия.  

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ