петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Зимните олимпийски игри в Пекин не са застрашени от пандемията

      „Зимните олимпийски игри в Пекин не са заплашени от отлагане заради COVID-19“, това заяви Хуан Антонио Самаранч-младши – ръководител на координационната комисия по подготовката на Игрите.

      „Много пъти съм казвал, че през последните две години не само спортът и олимпийското движение, но и целият свят се научиха да живеят в постоянно променящи се условия, така че е необходимо бързо да се адаптирате към тях. Можем да направим тези игри в Пекин. Имаме много силен екип, разполагаме с всички ресурси, за да се справим с всички предизвикателства, свързани с коронавируса. Ние сме готови на всичко“, коментира Самаранч-младши.

      Припомняме, че Съединените американски щати (САЩ) обявиха дипломатически бойкот на Игрите в Пекин. 

      „Ние винаги молим за възможно най-голямо уважение и най-малко възможна намеса от страна на политическия свят. Трябва да сме внимателни към подобни ситуации и да уважаваме политическите решения, взети от политиците по света, независимо дали става дума за САЩ или друга държава. Можем само да кажем, че сме много щастливи, че най-добрите спортисти в света ще живеят в атмосфера на мир и приятелство в олимпийското село не само след 55 дни, но и след това“, така коментира бойкота ръководителят по подготовка на Игрите. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ