София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Делян Георгиев: Район "Изгрев" ще достигне 100 хиляди жители, нужна е стратегия за строителството

Кметът на район "Изгрев" внесе предложение за местен референдум
пропускане
2 чПолитика 331 Слав Механджийски

Кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев внесе искане за местен референдум, който да се проведе по време на парламентарните избори на 4 април. Предложенията му за въпроси са свързани с въвеждането на мораториум на строителството върху зелени площи, както и дали да се въведе зона за платено паркиране на територията на района.

"Топката е в полето на Столичния Общински съвет, защото той е органът, който дава или не дава разрешение за допитване", посочи д-р Георгиев пред Евроком. Той изрази надежди, че групите в местния парламент ще подкрепят идеята за референдум. 

"Един от проблемите е с паркоместата, както и с местата в детските градини. Ние сме район, който e разположен на 4,2 кв. км. На 2 кв. км. живее населението на Монако. До две години районът ще достигне между 90 и 100 хиляди жители", допълни кметът на район "Изгрев".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!