Начало Новини Предавания На живо

Гешев: Можеш да се разхождаш цял месец по “Витошка”, без да ти се случи нищо

Главният прокурор отрича за сблъсък с президента

Гешев: Можеш да се разхождаш цял месец по “Витошка”, без да ти се случи нищо

Главният прокурор отрича за сблъсък с президента

2 месецаОбщество 5598Златина Петкова


“В София можеш да се разхождаш цял месец по “Витошка”, без да ти се случи нищо.”, коментира пред журналисти в свое интервю Главният прокурор Иван Гешев. 

По думите му, ние нямаме такива сериозни проблеми с престъпността, каквито имат много други европейски столици. Като пример  в тази посока, той посочи и че почти всички поръчкови убийства у нас били разкрити. 

Обвинител номер едно коментира и казуса с президента Румен Радев, като обясни, че двамата нямали сблъсък. Главният прокурор просто искал тълкуване от Конституционния съд на неясна за него норма, свързана с имунитета на държавния глава.

Иван Гешев изтъкна и че ръководената от него институция има голям потенциал, който до този момент обаче не бил използван. “Колко да ние трудно? Живеем в собствена държава, взимаме високи заплати, засега не стрелят по нас. Не виждам какво да ни е трудно, освен да помогнем на българските граждани, които искат повече справедливост и т.нар. "криминален преход" да свърши. Това не може да се направи само от прокуратурата, но тя може много да направи.”, обясни Гешев.

Според Главния прокурор освен продължаващият “криминален преход”, другият проблем на страната бил свързан с битовата престъпност, като той посочи, че ако държавата си е на мястото и в тази посока нещата могат да се сведат до нормални граници.