София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

ИТН отиде на преговори за правителство с ГЕРБ - СДС

Очаквайте подробности!

7 дниПолитика 25 Марияна Стойчева

От ПП ,,ИТН'' откликнаха на поканата на ГЕРБ-СДС за преговори за съставяне на правителство. 

Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова от ИТН пристигнаха в сградата на Народното събрание.

От страна на първата политическа сила на масата за преговори са Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Днес на среща бяха поканени БСП, ИТН и партия ,,Величие''. 

БСП не се появиха на срещата за формиране на редовен кабинет. От пресцентъра на БСП разпространиха официално писмо, адресирано до ПГ на ГЕРБ - СДС . 

,,БСП има последователна политика и решение на Националния съвет да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и на ДПС. Форматът, който ГЕРБ предлага, противоречи на разбирането за надпартийно и експертно правителство, което да извади страната от политическата и институционална криза, в която сме поставени последните години. ПГ на БСП за България ще води разговори в рамките на парламентарния диалог за законодателната програма на 50 Народно събрание и приоритетите на България'', се казва в писмото.

От партия "Величие" към момента не са дали окончателбен отговор, но вчера лидерът ѝ Николай Марков коментира пред БНР, че би разговарял единствено с Бойко Борисов, а не с преговорния екип.

Вчера ГЕРБ-СДС бяха изпратили покани за срещи с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане". На поканата се отзоваха единствено от ДПС.