София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Иван Костов: Служил съм на държавата и това е за всички, не е за мен

"Наистина силно съм се вълнувал от въпроса за Прехода, но трябва обществото да го поиска"

15 сПолитика 701 Калоян Ненчев

"Заглавието "Политиката отвътре" го дължа на Светослав Малинов. В книгата няма пикантни подробности. Това е повече споделен опит, с който се надявам да бъда полезен. Това, където съм служил на държавата, това не е мое. Това е за всички и е редно да се споделя. Наистина силно съм се вълнувал от въпроса за Прехода. Ако задълбая, трябва обществото да го поиска", заяви в ефир бившият премиер Иван Костов.

"Обществото трябва да се настрои, че иска Преходът да бъде завършен. Ако това общество не иска това, а един от моите отговори е, че българското общество е преобладавало общество от посткомунистическата общност, това няма да се получи. Отдолу хората го искат и това се реализира. Но и как хората го поискват? Защо хората се убеждават, че трябва да вървят по един път? Трябва да има много дълбока дискусия върху желаните неща", допълни той.

"Книгата ми е покана за дискусия. Ние трябва да наваксаме пропуснатото време, на Запад третото съсловие е водело хората към властта. Всичко това е направено с кръв, докато при нас свободата дойде отгоре, като подарък. От поданици на периферия на Руската империя ние се оказахме...", посочи Костов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!