София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Издирват Стоян Зайков от Костенец

Заподозрян е за убийството на приятелката си

1 годинаКрими 9 Боряна Райчева


Четвърти ден полицията издирва 43-годишния Стоян Зайков от Костенец. Мъжът, който по първоначална информация е въртял строителен бизнес, е заподозрян за убийството на приятелката си - 38-годишната Милена Шишкова, собственичка на фирма за търговия с недвижими имоти. 

Призори в петък тялото на жената е било открито простреляно в местност край Костенец. По информация на разследващите ръцете на жертвата са били завързани. До трупа е намерена и бутилка с боеприпаси, която се предлолага, че е принадлежала на убиеца.

По данни на полицията извършителят на престъплението е отворил с отвертка прозореца на къщата, в която е живеела Шишкова, проникнал е вътре и я пребил, а след това я изднесъл в посока към мястото, където я застрелял. 

Засега единственият заподозрян е Зайков, който е живеел с убитата на семейни начала. 

Предпологаемият килър е стар познайник на полицията. Има една присъда за кражба, а да се крие от органите на реда му било нещо като спорт от ранна възраст. 

Баща му Георги Зайков каза пред Би Ти Ви, че двамата не общували от 15 години и призова сина си да се предаде. 

Най-близкият приятел на Зайков  обаче разходи екип на Би ти Ви из къщата си, показа всички възможни кътчета и заяви, че такъв едър човек е невъзможно да се укрие там. 

Той познавал Стоян като добър човек, който не би направил нищо лошо. 

"А защо се крие тогава?", попитаха репортерите.

"Защото е с регистрация", смята мъжът. 

В Костенец се разказват легенди за уменията на Стоян Зайков да се укрива. Познавал като петте си пръъста града и околностите. Многократно се е криел в изоставени къщи и бараки, в ловни заслони. 

Обича да се крие и по таваните на къщите, и то на обитаеми. Много често стопаните дори не разбирали, че на тавана им живее човек.

В града още се говори как навремето престоял 24 часа в бидон, докато се криел от поредната полицейска проверка.