Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов: При Станишев или Орешарски футболът ни по-хубав ли беше?

Министърът на отбраната коментира футболния скандал

Каракачанов: При Станишев или Орешарски футболът ни по-хубав ли беше?

Министърът на отбраната коментира футболния скандал

7 месецаСпортни 23 Боряна Райчева


Като си отишъл на стадион за какво отиваш там, да гледаш мач, да съгласен съм. Но като знаеш, че някои прояви ще доведат до санкции към отбора, който подкрепяш защо го правиш? Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод расисткия скандал на футболната квалификация България - Англия.

На въпрос защо полицията не е арестувала никой от скандиращите Каракачанов отговори: "Полицията арестува някой, който оказва съпротива. В момента, в който са били подканени да напуснат тогава са ги извели мирно и тихо. Силови действия в агитката могат да разбудят цялата агитка, както от този, който ги подкрепя, така и от този, който не ги подкрепя. Полицията си е свършила работата без да използва сила".

"А защо не се огледаме дали някои от агитките не се занимават с друга дейност освен подкрепа на отборите. Като разпространение на дрога или други неща забранени от закона. Огледайте се по агитките", каза още той.

"Винаги съм настоявал за по-строги санкции спрямо всички нарушители, а и като говорим за футболните агитки, които правят непозволени неща, Вие ще ме подкрепите ли ако поискам по-строги санкции към тези, които се правят на по-интелигенти и затварят кръстовища, блокират половин София, спират икономическото развитие на цели региони", така се обърна към журналистите Каракачанов.

Като беше правителството на Сергей Станишев или на Пламен Орешарски футболът ни по-хубав ли беше? Започнем ли да вкарваме в спорта политика и да се драпаме на тази основа не е добре", така коментира изказване на президента Румен Радев, че българският футбол е като управлението.

"Проблемът в българския футбол е, че отборите не играят, имахме национални футболисти, които да си пазят краката, за да печелят пари за чужди отбори. След шампионската лига, в която участваше "Левски" аз съм спрял да ходя на футбол. Какво да гледаме отбори, които нямат хъс да играят?", каза той.