София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Христо Мутафчиев: Мина времето на ”4” вместо ”Ч”

Според него се забелязва трайна тенденция хората да пишат на кирилица
1 мОбщество 585 Ивана Иванова

Мина времето, когато беше модно да използваме „4“ вместо „Ч“. Сега вече и децата ни си пишат съобщенията в социалните мрежи на кирилица и това е похвално. Това заяви по повод Празника на буквите председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, цитиран от БГНЕС.

Според него се забелязва трайна тенденция хората да пишат на кирилица, а не на латиница в Интернет, както и да заменят някои букви с цифри.

„Децата ни пишат на кирилица в Интернет и това е похвално. Ние, актьорите на сцената, се опитваме да съхраняваме българския език по най-достойния начин“, добави той.

„Хората, които се занимават с творчество, с изговаряне на българската реч "омайна, сладка", с текстовете на песните, които се пишат и изпяват в ефир, все повече се обръщат към българския език и нашата азбука“, смята актьорът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!