София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Мая Манолова: Проблем е, че няма законов ред, който да защити хората от подслушване (ВИДЕО)

"Поведението на Фандъкова е безотговорно и подлага под риск столичани", коментира още тя

Самото засекретяване е незаконно, както и подслушването. Всяка една дума, която съм казала, беше цитирана в тези сигнали. Моят сигнал до МВР е абсолютно основателен. Това, което говорихме през последните месеци, че незаконно се подслушват граждански активисти и целия офис на ИБГНИ. От вчера ми звънят много лица, които искат да има справедливост и да знаят защо са били подслушвани. Това заяви Мая Манолова, ИБГНИ в ефира на "ЕвроДикоф".

Колективен иск 

"Предлагам на Десислава Атанасова да не е ѝ обръщаме внимание. Целият проблем е, че от формална страна това, което ние казахме и доказателствата, които имахме, че Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство за едно от най-сериозните престъпления в НК, държавен преврат, метеж, срещу протестиращите, които са работили според нея като ОПГ, искат насилствено да свалят властта. Това е законно право на протест, а не държавен преврат.“, коментира Манолова.

"В момента целият проблем е, че в действащото законодателство няма предвиден ред, който да защити хората от такова посегателство. Когато се прави масово, това е скандал с европейски мащаб. Ще искаме информация от Спецсъда за това подслушване, ако ни откаже, ще обжалваме в съда. Ще изчерпаме опциите по национален ред, след това ще заведем колективен иск в съда в Страсбург, за да имаме основание, чрез  което авторите на това деяние да си понесат отговорността. И да се гарантира, че утре това няма да се случи“, поясни Манолова.

За "Топлофикация София" и Йорданка Фандъкова

„От всички създадени комисии, ние сме една от двете, които приключиха дейността си с доклад. Проектът няма да бъде готов и до края на годината и дружеството не е предявило иск за тези неустойки, а от 1 януари ще продължат и през следващата година. Всички шефове у на БЕХ, и на АЕЦ „Козлодуй“ и на „Марица“, и на „Топлофикация София“ получават колосални заплати по 200 000 лева на година. Ние сме добронамерени. „Топлофикация София“ оказа се, че са ощетили столичани с 20 млн. лв. След това не са били длъжни да платят ДДС, а след това е внесла ДДС, дружеството не го е възстановило.“, уточни Манолова. 

„Поведението на Фандъкова е абсолютно безотговорно с нежеланието си да се занимава с проблемите на „Топлофикация София“ тя поставя под риск столичани.“, разкритикува тя столичния кмет, като подчерта, че от 1 октомври „Топлофикация София“ ще работи незаконно, затова, че тя не е увеличила деругацията. „1,6 млрд. лева дългове дължи „Топлофикация София“. Там има един придворен кръг, който печели на гърба на столичани и не знам кога ще ѝ се поиска отговорност.“, добави Манолова.

Търсенето на Светослав Илчовски

„Илчовски и „Градус“ развиват дейност в обсега на министерство на земеделието. Оказа се, че те не са успели да им намерят координатите и да се свържат с тях и да им извършат проверка дали има картел на маслодайния слънчоглед. Дали са го принуждавали Илчовски да продава на по-ниски цени на „Градус“. В същото време от Европейската прокуратура са се свързали по делегация с него, от там са намерили Илчовски, тук от БАХ не са успели.“, посочи тя.

За „Паламара“ и покоите на Бойко

„Аз лично не влязох да разгледам тази луксозна резиденция, но беше важно тази битка да бъде доведена до край. Вчера бяхме с граждани на Шумен стана дума, че само лицата на властта имат достъп до там – Борисов и неговия кръг. А реално това е държавно стопанство и пробвахме да видим дали има достъп до него и не ни пуснаха в качеството ни на граждани.“, разказа Манолова.

„Чакахме около 1 час да дойде шефа, в крайна сметка той не дойде. Ние влязохме, за да може гражданите на Шумен да могат да влязат с нас. В крайна сметка успяхме и бяха извадени и други нарушения – 10 дка са продадени с административната сграда за 80 000 лв, дивечът е частен, а всичко това е държавно. Реално това място работи на загуба, за да може властта и елита да се забавлява. В крайна сметка нека се забавляват както и където искат, но да не е с публични пари и ето това трябва да бъде прекратено.“, завърши тя.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!