София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

НАПРЕЖЕНИЕ: БСП с остра критика към Румен Радев и служебното правителство

Позиция на Изпълнителното бюро на БСП


Изпълнителното бюро на БСП изрази остра критика към президента Румен Радев и служебния кабинет във връзка с решението за закупуване на самолети "Грипен". В позиция, изпратена до медиите, от Левицата заявяват, че това не е част от правомощията на служебното правителство. Ето какво пишат още:

1. Не е работа на служебен кабинет да преговаря и ангажира дългосрочно България с такива договори. Вече има избран парламент и само той може да се произнася. 
2. БСП сме против още разходи за самолети. Страната се намира в тежка социално икономическа криза, висока инфлация, бедност и нарастващи неравенства. За нас е най-важно да се подкрепят семействата, да се увеличат доходите, да се стабилизира икономиката. В Народното събрание ще гласуваме “против“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!