София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проблем с машините за гласуване в Хасково

Доставянето им до секциите в града се забави заради хаос при организирането на транспорта
6 сОбщество 1164 Златина Петкова

Хаос с машините за гласуване в Хасково. Причината - графикът на доставката им до секциите, изготвен от частна фирма, се разминава с този на общините, които раздават изборните материали на комисиите.

Оказа се също, че няма и достатъчно микробуси, с които машините да стигнат до секциите. Камионът с 347 машини за гласуване пристигна в Хасково през нощта под полицейска охрана и остана на паркинг до сутринта.

Машините трябваше да бъдат претоварени в 11 микробуса и да потеглят към секциите, но на място няма толкова микробуси. Представителят на частната фирма, отговорна за доставката им в града, отказва да отговори защо има проблем с транспорта.

Два часа след като машините трябваше вече да са потеглили към секциите, куфарите с машини все още са стоварени на паркинга. В същото време раздаването на изборни материали на секционните комисии в областта е започнало, а пред секциите членовете чакаха машините с часове.

След намесата на областна администрация, транспорт за машините беше намерен, но закъснението в графика по доставката им до секциите остана.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!